Bărbat din Dorna Arini, reținut de polițiști după ce a incendiat mașina soției și a lovit-o pe soacra sa. El a condus fără permis, băut și a refuzat să-i fie testată alcoolemia

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Dorna Arini, a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava pentru săvârșirea mai multor infracțiuni.

Potrivit Poliției Județene Suceava, joi seară, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice provoacă scandal.

Polițiștii au arătat că în jurul orei 20.20, un bărbat de 29 de ani, din comuna Dorna Arini, s-a deplasat la locul de muncă al soției sale de 23 de ani, din aceeași localitate, ocazie cu care, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a geloziei, a incendiat capota autoturismului acesteia aflat în parcarea unei pensiuni, după care a părăsit locul faptei cu un alt autoturism.

După incident, bărbatul s-a deplasat la domiciliul socrilor săi, a pătruns în curte și i-a amenințat, lovind-o pe soacra sa de 52 de ani, din aceeași localitate.

„Agresorul a fost imobilizat imediat de polițiști și condus la sediul poliției”, a precizat Poliția Județeană.

Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă nu a necesitat internarea.

Bărbatul de 29 de ani a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta are suspendat  dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

„Față de suspect s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,lovire sau alte violente”, ,,distrugere” cu un prejudiciu de 2.000 lei, ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”  şi „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural”, a precizat Poliția Suceava.

Agresorul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat  Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, în vederea stabilirii unei măsuri preventive.

(M.T.)