Pe 10 septembrie începe admiterea de toamnă la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava demarează, de luni, 10 septembrie a.c., sesiunea de toamnă a concursului de admitere pentru ciclurile de studii de licenţă, masterat și doctorat la cele 10 facultăţi ale sale, atât pentru candidaţii români, cât şi pentru etnicii români de pretutindeni.

Potrivit reprezentanților USV, la nivel de licenţă, în această sesiune, candidaţii români pot concura pe cele 297 de locuri bugetate (dintre care 1 loc este destinat absolvenților de licee din mediul rural, iar 7 locuri candidaţilor de etnie rromă) şi 653 de locuri cu taxă.

Forma de învăţământ la distanţă (ID) beneficiază de un număr de 300 de locuri, repartizate pe 9 programe de studii. Pentru studiile universitare de masterat, candidații români pot candida pe cele 105 de locuri fără taxă, dintre care 9 pentru candidații de etnie rromă, şi 600 de locuri cu taxă. De asemenea, la programele de conversie profesională mai sunt disponibile 200 de locuri.

În ceea ce priveşte etnicii români de pretutindeni, pentru studiile universitare de licenţă, aceştia beneficiază de 56 de locuri fără taxă, dintre care 17 sunt cu bursă. Oferta educaţională pentru studii de masterat cuprinde 51 de locuri, dintre care 41 sunt cu bursă. Reamintim faptul că şi în această sesiune de admitere, Universitatea va avea un centru de înscrieri deschis în incinta Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” din Chişinău, luni, 10 septembrie.

În ceea ce priveşte admiterea la studiile de doctorat, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava scoate la concurs 49 de locuri (dintre care 2 locuri pentru rromi, 25 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, şi 24 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă). 12 locuri sunt destinate etnicilor români de pretutindeni (10 dintre acestea fiind cu bursă). Acestora li se mai adaugă 70 de locuri cu taxă.

„Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 19 septembrie”, a menționat sursa citată.

Informaţii detaliate despre Admiterea 2018, actualizate constant, pot fi obţinute consultând pagina www.admitere.usv.ro

(M.T.)


Intră acum și în grupul de