Tânăr reținut de polițiștii suceveni, în urma unei percheziții domiciliare

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava în urma unei percheziții domiciliare.

Poliția Județeană Suceava a precizat că luni, 2 septembrie a.c., la ora 06.00, în baza mandatelor emise de Judecătoria Rădăuți într-o cauză penală aflată în lucru la nivelul Postului de poliție Grănicești, privind comiterea mai multor fapte de „distrugere” și „lovire sau alte violențe”, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Siret și ai Serviciului de Acțiuni Speciale au efectuat două percheziții domiciliare la imobilele a doi localnici.

Astfel, din locuința unui bărbat de 29 de ani au fost ridicate documentele auto și plăcuțele de înmatriculare neconforme cu cele din actele unui autoturism condus de acesta, deși nu posedă permis de conducere, iar din locuința bărbatului de 48 de ani au fost identificate și ridicate 111 pachete de țigări de proveniență ucraineană și Duty-Free, 217 articole pirotehnice (petarde) și unitatea de stocare a sistemului de supraveghere video deținut de proprietar.

„După efectuarea percheziției, s-au pus în executare mandatele de aducere față de bărbatul de 48 de ani și fiul acestuia de 19 ani, din aceeași localitate, care au fost conduși la sediul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți pentru continuarea cercetărilor, bărbatul de 29 de ani și un alt suspect de 21 de ani, nefiind găsiți la domiciliu”, a arătat Poliția Județeană Suceava.

În baza probatoriului administrat, tânărul de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea unor măsuri preventive.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de „distrugere”, „lovire sau alte violențe”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare” și „contrabandă”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)