Două eleve din judeţul Suceava au obţinut menţiuni la Olimpiada Internaţională de Lectură, iar una dintre ele a fost premiată şi pentru originalitate


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat, vineri, că două eleve premiate la faza naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura română au reprezentat judeţul Suceava la Olimpiada Internaţională de Lectură, desfăşurată la Constanţa, în perioada 1-5 septembrie 2018.

Sursa citată menţionează că Olimpiada Internațională de Lectură se adresează, conform regulamentului specific, „elevilor cu vârste cuprinse între 13-19 ani (din clasele VII-XII), fiind valorificate experiența de lectură a elevului din învățământul preuniversitar și achizițiile culturale raportate la identitatea sa lingvistică și culturală.”

“Olimpiada s-a desfășurat pe trei niveluri: Nivelul 1 (clasele VII-VIII), Nivelul 2 (clasele IX-X), Nivelul 3 (clasele XI-XII). Din lotul României au făcut parte elevii care au obținut Premiile I, II și III la Olimpiada Națională de Limba și literatura română, respectiv la etapa naţională a Olimpiadei de lectură – Lectura ca abilitate de viaţă. Din afara României au participat elevi din Qatar, Ucraina, Republica Moldova și Cipru”, precizează ISJ Suceava.

Judeţul Suceava a fost reprezentat de două eleve premiate la faza naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura română, Alexia Ianoş, clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială nr. 10 Suceava, care a participat la nivelul 1, fiind îndrumată de profesoara Mariana Cucuveică, respectiv eleva Magda Adriana Oprişanu, clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Nicu Gane”  Fălticeni, care a participat la Nivelul 3, eleva fiind îndrumată de profesoara Daniela Pavel.

“Ambele eleve s-au situat pe locul IV obţinând Menţiunea I, iar eleva Magda Oprişanu a primit şi un premiu special pentru originalitatea abordării, singurul premiu special de acest fel”, menţionează ISJ Suceava.

Lotul judeţului nostru a fost însoţit de profesoara Mihaela Papanicolau de la Şcoala Gimnazială “Jean Bart” Suceava.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de