Flutur lansează un program pentru gestionarea deșeurilor în județ: Fiecare consilier județean se va ocupa de această problemă în 2-3 localități, iar împreună cu Inspectoratul Școlar și Biserica vor fi realizate campanii privind colectarea selectivă a deșeurilor


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că urmează să implementeze un program privind gestionarea sistemului de management integrat al deșeurilor.

El a declarat că a convocat comisia de specialitate din Consiliul Județean Suceava cu competențe în domeniul protecției mediului, Comisia pentru agricultură, silvicultură, cadastru şi protecția mediului, pentru a identifica soluții de a acorda sprijin primăriilor din județul Suceava referitor la gestionarea programul integrat de management al deșeurilor.

„Astfel, am convenit să fie inițiate discuții aplicate cu primarii și cu persoanele care se ocupă de problema deșeurilor, urmând ca până la data de 15 octombrie să fie completat și un chestionar, astfel încât să putem identifica cele mai bune soluții prin care să sprijinim primarii în acest domeniu. In acest sens s-a convenit o arondare, astfel încât fiecare consilier județean se va ocupa de 2-3 localități”, a spus Flutur.

El a mai anunțat că va începe o campanie de informare a populației privind acest program, cu accent pe colectarea selectivă a deșeurilor.

„Ne-am dori să avem cât mai mulți parteneri în această campanie și mă gândesc în special la Inspectoratul Școlar Județean, mass-media și Biserica”, a spus președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur și-a exprimat speranța că acest program va deveni funcțional cât mai curând, odată ce va începe sa fie operabil depozitul ecologic de la Moara care face parte din proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Suceava.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de