Primarul Ion Lungu a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din cimitirul Burdujeni-sat în cadrul evenimentului ”Suceava cinstește eroii”


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a depus, vineri, o corană de flori la Monumentul Eroiilor din cimitirul din Burdujeni-sat, monument care a fost reabilitat în acest an centenar de Primăria Municipiului Suceava, împreună cu Filiala Județeană a Asociației Naționale „Regina Maria” și Parohia „Sfânta Treime” din Burdujeni sat.

De ziua Înălțării Sfintei Cruci, a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor din Burdujeni, la monumentul funerar, unde s-au depus și coroane de flori.

„Este un gest de recunoștință și respect pentru eroii din Primul Război Mondial, care au contribuit la întregirea neamului românesc”, a spus Lungu.

El a mulțumit numărului mare de cetățeni din cartierul Burdujeni sat care au participat la acest eveniment.

Filiala Județeană Suceava „Plăieșii” a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava și Parohia Bisericii „Sfânta Treime” Burdujeni-sat a încheiat la data de 14 septembrie 2018 activitatea de conservare și respectiv reabilitare a parcelei destinată Cimitirului eroilor căzuţi la datorie în Primul Război Mondial, amplasată în partea de Vest a Cimitirului Bisericii „Sfânta Treime” din Cartierul Burdujeni al municipiului Suceava.

Evenimentul din 14 septembrie 2018, s-a desfășurat sub genericul cunoscut deja, „SUCEAVA CINSTEȘTE EROII” și s-a constituit într-un nou moment dedicat de cetățenii acestui oraș aniversării Centenarului Marii Uniri de la 1918 și a Războiului pentru Întregirea Neamului.(N.B.)


Intră acum și în grupul de