Peste 8000 de spectatori la Simfonii de Toamnă 2018. Publicul a donat peste 11.100 de euro, bani cu care vor fi recompensați câștigători ai Lirei de Aur 2019 și va fi sprijinită o tânără ce suferă de o boală gravă

Cei 157 de artiști ai Operei Naționale Române Iași, coordonați de Beatrice Rancea, au creat o seară magică în Suceava cu prilejul Simfoniilor de Toamnă 2018.

Potrivit președintelui Clubului Rotary Suceava-Bucovina 2018/2019, Nicu Zgăbei, datorită minunatului public, în seara de joi atmosfera din centrul Sucevei a fost demnă de orice capitală europeană.

„Nici nu mai contează dacă au fost 7000, 8000 sau 9000 de spectatori; important este că multe mii de suceveni au plecat fericiți spre case, cu zâmbetul pe buze. Aceasta este normalitatea pe care ne-o dorim la noi acasă, în Suceava și doar împreună vom reuși. Noi, membrii Clubului Rotary Suceava Bucovina, avem convingerea că oricât am face pentru comunitate, nu este suficient; întotdeauna Suceava merită mai mai mult  decât putem noi face pentru ea!”, susține Nicu Zgăbei.

El subliniază că generosul public sucevean a donat, din inimă, în mai puțin de 10 minute, echivalentul a peste 11.100 euro pentru cazurile sociale prezentate, respectiv pentru premierea primilor trei câștigători ai Lirei de Aur 2019 și pentru sprijinirea unei tinere care suferă de o boală gravă.

„Este cu adevărat impresionant. Mulțumim din suflet partenerilor, sponsorilor și promotorilor Simfoniilor de Toamna. Datorită lor și la ediția a VII-a accesul publicului a fost gratuit în condițiile în care Simfoniile de Toamna reprezintă, probabil, singurul eveniment cultural major care folosește 0 lei din bani publici”, a menționat Zgăbei.

El a transmis un gând cu totul special catre presă și partenerii media, cei care au fost alături încă de la prima ediție în promovarea Simfoniilor de Toamnă.

„Membrii Clubului Rotary Suceava Bucovina sunt onorați de faptul că la Suceava, începutul toamnei este asociat cu Simfoniile de Toamnă. Mulțumim Suceava pentru susținere!”, a conchis Nicu Zgăbei.

De menționat este că joi seara Asociația Biljdorp din Suceava a primit un autovehicul cu dotări speciale pentru transportul copiilor cu nevoi speciale care beneficiază de serviciile acestui centru, acest autovehicul, în valoare de 37.000 de euro, fiind achiziționat cu banii adunați la ediția precedentă a Simfoniilor de Toamnă-9000 de euro și cu contribuția unor membri ai Rotary.

Concertul de joi seara care s-a desfășurat sub deviza „Zâmbete pentru toți sucevenii din inimă” s-a încheiat cu un foc de artificii care au luminat cerul cu fețe zâmbitoare și inimi.

Evenimentul este coordonat în fiecare an de managerul de proiect Dan Ioan Cușnir

(N.B.)