Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, sâmbătă, la o acțiune de voluntariat în Parcul Șipote în cadrul proiectului „Let`s Do It, Romania! World Cleanup Day” și a declarat că municipalitatea a obținut acceptul Romsilva pentru preluarea acestui parc.

El a spus că a participat la această inițiativă de voluntariat în Parcul Șipote pe care municipalitatea suceveană intenționează să îl preia după ce a fost adoptată o lege care permite acest transfer.

„Am avut ieri la Romsilva o discuție pe această temă. Ei sunt de acord. Mai avem o singură problemă: Guvernul trebuie să emită norme metodologice privind transmiterea acestor păduri parc la primării”, a declarat primarul.

El a spus că va avea discuții la Guvern, la Ministerul Mediului, pentru a fi grăbită elaborarea acestor norme în așa fel încât acest parc să fie preluat cât mai repede.

„Până atunci vom face acțiuni permanente de voluntariat de realizare a curățeniei și permanent vom urmări păstrarea curățeniei în Parcul Șipote”, a mai declarat Ion Lungu.

„Let`s Do It, Romania! World Cleanup Day” se desfășoară în cursul zilei de sâmbătă în toată țara, fiind implicați foarte mulți voluntari. (T.B.)


Intră acum și în grupul de