Tânăr din Volovăț, fără permis și cu o alcoolemie de 1,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, depistat de polițiști în timp ce conducea un moped cu număr fals de înmatriculare


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 25 de ani, din comuna Volovăț, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins conducând băut și fără permis un moped cu număr fals de înmatriculare.

Potrivit IPJ Suceava, duminică, 16 septembrie a.c., la ora 15.52, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DJ 178, din comuna Volovăț, mopedul condus de un localnic de 25 de ani.

FOTO: satmareanul.net

Verificând bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat, numărul de înregistrare fiind atribuit unui alt moped.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Astfel, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul neînregistrat”, „conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de