Polițiștii suceveni au aplicat aproape 1.500 de sancțiuni contravenționale și au reținut 100 de permise de conducere, în cadrul acțiunilor desfășurate săptămâna trecută

Poliţiştii suceveni au acţionat zilnic, în perioada 10 – 16 septembrie a.c.,  pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment. Urmare a activităților desfășurate și a măsurilor dispuse, nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact  negativ  asupra siguranței cetăţenilor.

Potrivit Poliției Județene Suceava, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului au acţionat, zilnic, 86 de patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice.

Astfel, a-a asigurat intervenția la 414 evenimente, 328 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 237 de infracțiuni.

De asemenea,  în această perioadă, au acţionat zilnic 10 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice.

„Poliţiştii au reținut 100 permise de conducere (15 pentru alcool, 36 pentru viteză excesivă și 49 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  49 de certificate de înmatriculare”, a arătat Poliția Suceava.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

„Au fost aplicate 1.498 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (1299) au fost aplicate la regimul rutier, 131 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar  68  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  744.870 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 71.022 lei”, a menționat Poliția Județeană.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor,  au fost prinşi în flagrant 18  autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de  4 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost depistate  3 persoane urmărite la nivel naţional.

Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

(M.T.)