Rezultat remarcabil obţinut de eleva Teodora Iulia Juncu de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză


Intră acum și în grupul de

Eleva Teodora Iulia Juncu de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava a obţinut premiul al II-lea la proba orală pe echipe la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză, desfăşurată în Macedonia.

Inspectorul şcolar pentru limbi moderne din cadrul ISJ Suceava, profesorul Constantin Tiron, a declarat, joi, că în perioada 15-19 septembrie 2018, s-a desfăşurat cea de a IV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Limba Franceză, organizată în localitatea Ohrid din Macedonia.

El a spus că această competiţie a fost organizată în cadrul programului activităților Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrală și Orientală (BRECO) al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), în colaborare cu Ministerele Educației din cele șase țări din regiune, la olimpiadă participând cei mai buni elevi la limba franceză, ce provin din Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Moldova și România.

Inspectorul şcolar sucevean a precizat că România a fost reprezentată de un grup de 6 elevi , respectiv  laureații olimpiadei de limba franceză – etapa națională 2018, iar din grup a făcut parte și eleva Teodora Iuliana Juncu, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, aceasta fiind pregătită de profesoarele Luminița Mocanu și Laurica Ciurari.

El a mai spus că eleva suceveancă Teodora Iuliana Juncu a obținut Premiul al II-lea pentru proba orală pe echipe, nivel B2.

“Felicitări sincere atât elevei Teodora Iulia Juncu, cât și profesoarelor îndrumătoare!”, a transmis inspectorul şcolar Constantin Tiron.

De menţionat este că prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză a avut loc în anul 2015, la Cluj-Napoca.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de