Platoul imagistic al Policlinicii Bethesda va fi modernizat şi completat cu aparatură medicală performantă, achiziţionată printr-un proiect cu finanţare europeană


Intră acum și în grupul de

Managerul Policlinicii Bethesda Suceava, medicul Ştefan Puşcaşu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că activitatea instituţiei şi gama de investigaţii medicale vor fi extinse după ce platoul imagistic al unităţii va fi modernizat şi completat cu aparatură de înaltă performanţă printr-un proiect cu finanţare din fonduri europene, în valoare totată de aproximativ 1,2 milioane de euro, contribuţia financiară a unităţii private sucevene fiind de 40 la sută.

El a spus  că în cursul zilei de luni a fost semnat deja contractul de finanțare, iar în cadrul proiectului, Policlinica Bethesda va achiziţiona încă un echipament RMN de 1,5 Tesla, un computer tomograf cu 64 slice-uri, un aparat Röntgen digital, un mamograf cu tomosinteză și un echograf pentru cardiologie.

Medicul Ştefan Puşcaşu a mai spus că echipamentele care vor fi achiziţionate sunt de ultimă generaţie, amintind că Policlinica Bethesda are deja în dotare un aparat RMN deschis, ce permite investigarea persoanelor cu claustrofobie, dar şi a copiilor cu vârste mici.

Managerul Policlinicii Bethesda a menţionat că şi corpul de clădire în care funcţionează Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală se află în proces de extindere, astfel încât, la începutul anului viitor, instituţia să poată intra în relaţii contractuale cu CAS Suceava cu platoul imagistic modernizat şi completat.

El a precizat că extinderea corpului de clădire respectiv este realizată din fondurile proprii ale policlinicii, valoarea totală a investiţiei fiind de 400 000 de euro.

“Cred că aparatura performantă, echipa pe care o avem aici, condițiile de lucru sunt suficiente motive pentru medici ca să lucreze la Bethesda”, a subliniat medicul Ştefan  Pușcașu adăugând că echipa de medici care lucrează în Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală este în curs de completare pentru investigaţiile la noile echipamente, dar şi pentru a fi valorificat la maximum potenţialul platoului imagistic.

Puşcaşu a mai declarat că se doreşte asigurarea serviciilor medicale imagistice în două schimburi de luni până vineri, fiind analizată, totodată, oportunitatea asigurării acestor servicii şi în cursul zilei de sâmbătă.

El a spus că Policlinica Bethesda va mai fi dotată şi cu un aparat laser pentru intervenţiile din sfera ORL.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de