Studenți și profesori de la USV vor participa la prima ediție a Tabărei CreativLit Ipotești


Intră acum și în grupul de

În perioada 24-28 septembrie 2018, mai mulți studenți de la programe de licență și masterat și profesori de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Ștefan cel Mare” vor participa la prima ediție a Tabărei CreativLit Ipotești, organizată la Ipotești de Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”.

„Este un proiect inovator, care își propune favorizarea dialogului dintre poeții contemporani și mediul universitar, studenți și profesori, din România, Republica Moldova și Ucraina (Cernăuți), în spațiul lumii eminesciene”, au precizat reprezentanții Facultății de Litere și Științe ale Comunicării.

Potrivit sursei citate, pe lângă studenții suceveni, la Tabăra CreativLit Ipotești vor participa studenți de la Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat ”Dimitrie Cantemir” din Chișinău.

„Tabăra CreativLit Ipotești își propune întâlnirea studenților cu mari poeți români contemporani (în acest an vor fi Ana Blandiana și Nora Iuga), prilej de dezbateri, lecturi, comentarii și de analize de texte propriu-zise, deopotrivă din Eminescu și din poeții invitați. De la Suceava, studenții participanți – Paraschiva Pîțu, Anamaria Antonesi, Georgiana Obadă și Otilia Ungureanu –  vor fi însoțiți de dna conf. univ. dr. Daniela Petroșel, prodecanul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării”, menționează sursa citată.

Cu acest prilej, la Ipotești se va inaugura și sala „Mihai Ursachi”, în care va fi inclusă o donație valoroasă de cărți și de obiecte personale care i-au aparținut marelui poet, prilej cu care prof.univ. dr. Mircea A. Diaconu va susține o conferință despre poezia sa.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de