ATOP Suceava propune un program prin care populația să fie descurajată să ofere bani cerșetorilor


Intră acum și în grupul de

ATOP Suceava, întrunit în ședință trimestrială, a analizat mai multe situații din județ și propune un program prin care populația să fie descurajată să ofere bani cerșetorilor.

Potrivit ATOP Suceava, în cadrul ședinței, în ceea ce privește fenomenul cerșetoriei, s-a pus în discuție descurajarea acestui fenomen prin a nu da bani cerșetorilor, derularea unui program susținut de informare prin intermediul mass-media a celor care dau și a celor care primesc bani din cerșit, „Nu dați bani cerșetorilor”.

Totodată s-a propuns  înființarea unui centru social de noapte și reinserție socială a persoanelor fără adăpost (minori și adulți) cu o capacitate mare și funcționare pe toate sezoanele, prioritate având femeile însărcinate, familiile cu copii, persoanele vârstnice, suferinzii de boli cronice netransmisibile și persoanele cu handicap;

ATOP Suceava a menționat că se propune și modificarea Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice prin posibilitatea sancționării de către organele abilitate și a persoanei care oferă diferite sume de bani celor ce practică cerșetoria.

În aceeași ședință s-a propus creșterea preocupării autorităților locale pentru instalarea sistemelor de supraveghere video, detecție și alarmare la efracție, asigurarea pazei bunurilor din domeniul public și privat, dar și intensificarea colaborării între administrația locală, poliție, jandarmerie, ISU, poliție locală pentru eficientizarea serviciului polițienesc, creșterea gradului de siguranță civică în comunități. (T.B.)


Intră acum și în grupul de