Rectorul interimar al USV a răbufnit după valul de critici la adresa lui Valentin Popa: Cea mai mare ipocrizie din sistemul românesc de învățământ a fost rezolvată de ministrul de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Rectorul interimar al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, a răbufnit, luni, într-o conferință de presă, după valul de critici la adresa ministrului demisionar al Educației, Valentin Popa.

Mihai Dimian a ținut să explice că realizările ministrului demisionar Valentin Popa nu au fost prezentate în spațiul public așa cum au fost evidențiate aspecte ce nu țineau de activitatea de ministru.

„N-am auzit pe nimeni să vorbească despre lucrurile făcute de domnul Popa. Avem dintr-odată ștergerea celei mai mari ipocrizii din învățământul românesc. Nu se mai dă concurs pe un post de promovare, se dă examen de promovare. Este exact sistemul american. După ce te-ai titularizat în sistem, mergi prin examen de promovare. Care era situația în România? 95% din posturi aveau un singur candidat. Cea mai mare ipocrizie din sistemul românesc, rezolvată de ministrul de la Suceava. Atâția zeci de miniștri nu au putut să o rezolve”, a spus Dimian.

El a mai arătat că o altă realizare importantă este cea a perioadei de probă pentru titularizarea pe un post în cadrul unei universități, dacă candidatul a dovedit că poate satisface cerințele și standardele acelei universități.

„Este o anumită siguranță pe care o oferi omului care intră în universitate”, a menționat rectorul interimar al USV.

De asemenea, Mihai Dimian a precizat că acum este un moment zero al universităților românești și că acum se poate vedea dacă universitățile sunt în măsură să se reformeze.

Totodată, rectorul interimar al USV a ținut să sublinieze faptul că sub conducerea ministrului Valentin Popa s-au aprobat standardele de doctorat.

„Niciodată în România nu am avut standarde pentru obținerea unui doctorat. Însă, ne-am plâns că iau doctoratul tot felul de oameni care nu ar merita. Este primul ministru care a publicat standarde pentru doctorat. Din acest an universitar, toți doctoranzii care intră în sistem trebuie la final să se asigure că satisfac standardele respective”, a explicat rectorul interimar al USV, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian.

(M.T.)

 


Intră acum și în grupul de