Amenzi de aproape 160.000 de lei date de polițiștii suceveni în cadrul unor acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere, ocazie cu care au fost date amenzi de aproape 160.000 de lei.

Potrivit IPJ Suceava, în zilele de 29 și 30 septembrie a.c., Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acţiuni tematice pe raza județului pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare.

Astfel, au fost aplicate 327 sancţiuni contravenționale, în valoare de 113.280 lei, din care 208 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost reținute 21 de permise de conducere, din care 10 pentru viteză, 7 pentru depăşiri neregulamentare și 4 alte abateri, și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Totodată, în perioada 28 – 30 septembrie a.c., Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acţiuni tematice pe raza județului pe linia combaterii conducerii de vehicule de către persoane aflate sub influenţa alcoolului.

„În cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 630 de conducători auto și au fost constatate 10 infracțiuni la regimul rutier, din care 5 de conducere sub influența alcoolului”, a precizat Poliția Suceava.

Polițiștii au aplicat 80 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 44.945 lei, au reținut 12 permise de conducere, din care 3 pentru alcool și 9 pentru alte abateri și au retras 2 certificate de înmatriculare.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de