Un tânăr de 18 ani din Izvoarele Sucevei care conducea un utilaj forestier a acroșat două autospeciale ale pompierilor care interveneau la stingerea unui incendiu, a distrus un gard și un motociclu parcat. În interiorul utilajului polițiștii au găsit țigări de contrabandă de aproape 29.000 lei

Polițiștii suceveni au găsit, marți seara, într-un utilaj forestier tip TAF țigări de contrabandă de aproape 29.000 lei.

Potrivit IPJ Suceava, marți, 2 octombrie a.c., în jurul orei 21.50, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta s-a sesizat despre faptul că un utilaj forestier tip TAF a demarat cu viteză dinspre satul Izvoarele Sucevei, către comuna Cârlibaba și a acroșat două autospeciale ale pompierilor care interveneau la stingerea unui incendiu, după care conducătorul vehiculului și-a continuat deplasarea trecând peste un gard și peste un motociclu parcat.

„Polițiștii au procedat la urmărirea utilajului cu autospeciala din dotare aproximativ 2-3 km, conducătorul auto fiind somat să oprească (inclusiv că se va folosi armamentul din dotare), ocazie cu care tânărul de la volan a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a izbit într-un copac de pe malul râului Izvor, după care a coborât și a fugit în zona împădurită. Pentru sprijin a fost solicitată o patrulă a poliției de frontieră”, a precizat IPJ Suceava.

În urma verificării interiorului utilajului forestier, polițiștii au identificat 2.488 de pachete cu țigări de contrabandă cu timbru de provenință ucraineană, o plăcuță de înregistrare auto și alte bunuri.

Astfel, țigările în valoare de circa 28.730 lei au fost confiscate, iar utilajul forestier în valoare de circa 100.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră.

„Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că utilajul forestier a fost condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Izvoarele Sucevei”, a menționat Poliția Suceava.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „contrabandă” și ,,distrugere”, cercetările fiind continuate pentru identificarea conducătorului auto.

(M.T.)