Un tânăr de 18 ani din Izvoarele Sucevei care conducea un utilaj forestier a acroșat două autospeciale ale pompierilor care interveneau la stingerea unui incendiu, a distrus un gard și un motociclu parcat. În interiorul utilajului polițiștii au găsit țigări de contrabandă de aproape 29.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au găsit, marți seara, într-un utilaj forestier tip TAF țigări de contrabandă de aproape 29.000 lei.

Potrivit IPJ Suceava, marți, 2 octombrie a.c., în jurul orei 21.50, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta s-a sesizat despre faptul că un utilaj forestier tip TAF a demarat cu viteză dinspre satul Izvoarele Sucevei, către comuna Cârlibaba și a acroșat două autospeciale ale pompierilor care interveneau la stingerea unui incendiu, după care conducătorul vehiculului și-a continuat deplasarea trecând peste un gard și peste un motociclu parcat.

„Polițiștii au procedat la urmărirea utilajului cu autospeciala din dotare aproximativ 2-3 km, conducătorul auto fiind somat să oprească (inclusiv că se va folosi armamentul din dotare), ocazie cu care tânărul de la volan a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a izbit într-un copac de pe malul râului Izvor, după care a coborât și a fugit în zona împădurită. Pentru sprijin a fost solicitată o patrulă a poliției de frontieră”, a precizat IPJ Suceava.

În urma verificării interiorului utilajului forestier, polițiștii au identificat 2.488 de pachete cu țigări de contrabandă cu timbru de provenință ucraineană, o plăcuță de înregistrare auto și alte bunuri.

Astfel, țigările în valoare de circa 28.730 lei au fost confiscate, iar utilajul forestier în valoare de circa 100.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră.

„Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că utilajul forestier a fost condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Izvoarele Sucevei”, a menționat Poliția Suceava.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „contrabandă” și ,,distrugere”, cercetările fiind continuate pentru identificarea conducătorului auto.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de