Efectul lipsei de forță de muncă. Nicio firmă nu s-a prezentat la licitația pentru reabilitarea clădirii Primăriei Suceava, printr-un proiect european de 7,5 milioane de lei. Primarul anunță că firme sucevene se vor asocia pentru a susține învățământul dual și a-și asigura forța de muncă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că nicio firmă nu s-a prezentat, marți,  la licitația organizată de municipalitatea suceveană pentru reabilitarea energetică a sediului Primăriei Suceava printr-un proiect cu finanțare europeană de 7,5 milioane de lei.

„Cred că este vorba de lipsa forței de muncă pentru că altfel nu ne explicăm”, a apreciat primarul.

El a spus că două firme s-au interesat de această licitație, dar că niciuna nu s-a prezentat la licitație.

În aceste condiții, licitația va fi reluată în data de 31 octombrie.

„Este o lucrare mai complexă, cu instalat copertină nouă, cu instalații noi de încălzire, cu pompe de recirculare”,a  spus primarul.

El consideră că situația este generată de lipsa forței de muncă.

Primarul are încredere că se vor prezenta firme la următoarea licitație.

Ion Lungu a menționat că încearcă să soluționeze problema lipsei forței de muncă și că, în acest sens, trebuie continuat programul de învățământ dual pentru pregătirea de specialiști în diverse domenii.

El a spus că a discutat cu oameni de afaceri importanți din municipiul Suceava care sunt de acord să se asocieze pentru a susține învățământul dual pentru a-și asigura forța de muncă.

„Acum frica cea mai mare pentru investitori este lipsa oamenilor calificați”, a menționat primarul.

Reabilitarea sediului Primăriei Suceava este primul proiect cu finanțare europeană din actualul exercițiu financiar 2014-2020 semnat de municipalitatea suceveană prin Programul Operațional Regional și face parte din axa 3-Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Proiectul prevede îmbunătățirea izolației termice a clădirii, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea și transportul agentului termic pentru încălzire și a apei calde, a sistemelor de ventilație și climatizare, utilizarea surselor regenerabile de energie pentru asigurarea necesarului de energie termică, achiziția și instalarea de sisteme inteligente pentru gestionarea energiei electrice, înlocuirea lifturilor, a circuitelor electrice, lucrări de reparații și izolații, montarea unei pompe de căldură sol-apă, înlocuirea caloriferelor cu ventiloconvectoare.(T.B.)


Intră acum și în grupul de