Primarul Ion Lungu este pregătit să înceapă investițiile pentru amenajarea ca zonă de agrement a Parcului Șipote, dar așteaptă ca Ministerul Mediului să emită normele metodologice pentru ca această pădure să poată trece în proprietatea municipiului


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că va participa, joi și vineri, la Oradea, la ședința Asociației Municipiilor din România unde, una din teme, va fi o solicitare pentru ca Ministerul Mediului să elaboreze mai repede normele metodologice pentru aplicarea legii prin care pădurile-parc pot trece în proprietatea autorităților locale.

Lungu a spus că acum se rezervă o sumă de bani și se pregătește documentația pentru începerea investițiilor prevăzute pentru amenajarea Parcului Șipote.

„Nu putem face studiu de fezabilitate și indicatori tehnico-economici atât timp cât nu suntem proprietari, dar ne pregătim. Punem în buget, la rectificarea din luna octombrie, suma de 160.000 de lei, să fim pregătiți în măsura în care se vor aproba normele metodologice să putem demara de urgență studiul de fezabilitate, partea de consultanță, indicatorii tehnico-economici”, a spus primarul.

El a arătat că investițiile constau în realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, crearea de trotuare, amenajarea de spații verzi, crearea de facilități pentru recreere pe terenuri amenajate, cum ar fi terase, terenuri pentru sport, locuri de joacă pentru copii, achiziționarea de foișoare, grilaje, instalarea de grupuri sanitare, instalarea de Wi-Fi în toate spațiile publice, instalarea de sisteme de supraveghere video a acestor spații, coșuri de gunoi, dar și modernizarea străzilor care duc spre această zonă precum și realizarea unui sistem de irigații pentru gazon.

„Ne pregătim și sperăm să putem determina Ministerul Mediului să emită cât mai repede aceste norme metodologice pentru a prelua pădurile parc”, a spus Ion Lungu.

Municipiul Suceava va solicita să preia în administrare Parcul Șipote și Păduricea Zamca pe care să le amenajeze ca zone de agrement.(T.B.)


Intră acum și în grupul de