Peste 3000 de preșcolari suceveni și aproximativ 13 700 de elevi din clasele II – VIII beneficiază în acest an şcolar de pachete de rechizite și ghiozdane în cadrul unui proiect al MEN

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Cezar Anuţei, a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că un număr 3073 de preşcolari din judeţul Suceava vor beneficia de pachete cu rechizite, iar alţi 13 637 de elevi din clasele II-VIII vor primi ghiozdane tip rucsac, în cadrul unui proiect derulat de MEN.

El a spus că beneficiarii acestui program studiază în unităţi şcolare de stat, din învăţământul primar și gimnazial, la cursuri de zi, şi se află în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50 la sută din salariul de bază minim brut pe țară.

Anuţei a spus că din totalul elevilor care beneficiază de ghiozdane, 5729 învaţă în clasele II-IV, 5793 sunt în clasele V-VII, iar 2115 urmează cursurile clasei a VIII-a.

Conform unui comunicat de presă al MEN, la nivel naţional, peste 360.000 de preșcolari și elevi din clasele II – VIII beneficiază în anul școlar 2018-2019 de pachete de rechizite și ghiozdane, iar dintre aceştia, 308.611 elevi vor primi ghiozdane.

 

“Elevii din grupul-țintă au devenit eligibili în proiect după ce au solicitat, la începutul anului școlar, sprijinul acordat în cadrul programului național desfășurat anual în baza Legii 126/2004 și a ordinului de ministru nr. 4385/2012.

În plus, 51.539 de preșcolari vor primi rechizite școlare. Aceștia sunt beneficiarii tichetelor sociale acordate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate”, se arată în comunicatul de presă.

 

Sursa citată menţionează că proiectul „Rechizite pentru preșcolari și elevi – șanse egale la educație” are ca scop prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, facilitând accesul egal și participarea la învățământul obligatoriu a preșcolarilor și elevilor proveniți din familiile cele mai defavorizate, prin acordarea de materiale școlare.

 

MEN precizează că pachetele cu rechizite și ghiozdanele vor fi distribuite prin intermediul inspectoratelor școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București către unitățile de învățământ, care vor repartiza mai departe materialele școlare către elevii și preșcolarii din grupul-țintă.

 

“Ministerul Educației Naționale este beneficiar al proiectului „Rechizite pentru preșcolari și elevi – șanse egale la educație”, implementat în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate POAD/220/1/3/ – Precaritate materială de bază, bugetul total al proiectului fiind de 17.314.571,40 lei”, se mai precizează în comunicatul de presă.

(L.B.)