Mesaje preventive și la trecerile pentru pietoni din Marginea într-un proiect de prevenire a accidentelor rutiere. Elevii au comemorat cele 62 de persoane care au murit în accidente rutiere în acest an în județ și au participat la mai multe acțiuni preventive

Poliţiştii Secției de Poliție Rurală Marginea și Postului de Poliție Marginea au inițiat un amplu proiect de prevenire a accidentelor rutiere, în special cu implicarea elevilor.

Astfel, odată cu începerea anului școlar, timp de o lună, polițistul coordonator al activităților preventive dar și colegii din cadrul secției și postului de poliție Marginea au organizat acțiuni inedite care să îi responsabilizeze pe tineri.

Astfel, la Școala Generală nr. 2 Marginea, polițiștii au organizat un concurs cu chestionare cu tematică rutieră, iar elevi selecționați din toate clasele școlii au participat individual și pe echipe la concurs, cu toții primind materiale preventive, agende personalizate și elemente de birotică.

La aceeași școală, polițiștii și elevii coordonați de director profesor Casandra Daniela Cristina au comemorat victimele accidentelor rutiere, iar în curtea școlii elevii și polițiștii au stilizat, din candele aprinse, numărul 62, al persoanelor decedate de la începutul anului în accidente rutiere pe raza județului Suceava.

Toți elevii participanți la activități au primit pachete cadou puse la dispoziție de Selgros Suceava, partener al IPJ Suceava în organizarea de activități preventive.

Împreună cu Alecs Group și Alecsa Constatntin au fost continuate acțiunile și la grădinițe unde au fost derulate activități cu cei din ciclul preșcolar, iar trecerile de pietoni din zona unităților de învățământ au fost inscripționate cu mesaje preventive atât pentru micuți cât și pentru părinți.

Și la Liceul Tehnologic Vasile Gherasim din Marginea au fost derulate activități de impact. Cei din clasele mari au primit recomandări privind conducerea bicicletelor și mopedelor pe drumurile publice, iar cei din clasele mici au constituit patrule școlare și i-au ajutat pe polițiști să dirijeze circulația în zona trecerii de pietoni care a fost inscripționată cu mesaje preventive. Micii polițiști au primit veste reflectorizante și calitatea de polițist junior.

Peste 500 de copii de toate vârstele de la unitățile de învățământ de pe raza comunei au beneficiat de activitățile preventive interactive organizate de polițiști și au înțeles mai bine prin implicare directă necesitatea respectării normelor rutiere și adoptării unui comportament preventiv.

Astfel de instrumente de intervenție preventivă – concursuri, jocuri, acțiuni interactive – reprezintă canale mult mai eficiente de comunicare cu tinerii care înțeleg mult mai bine utilitatea respectării unor norme minime de siguranță.

Și în perioada următoare, polițiștii din Marginea împreună cu Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava vor derula activități preventive axate pe diverse segmente infracționale, în lunile octombrie și noiembrie urmând a fi abordată cu prioritate problematica furturilor din societăți comerciale, precizează Poliția Județeană Suceava. (N.B.)