Un tânăr din Gălănești a distrus gardul unei ferme după ce s-a urcat la volan fără permis și cu o alcoolemie de 2.10 mg/l alcool pur în aerul expirat


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 29 de ani, din comuna Gălănești, este cercetat de polițiști după ce s-a urcat la volanul unei autoutilitare fără a avea permis și cu o alcoolemie record.

Potrivit IPJ Suceava, duminică seară, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin 112 de către un bărbat de 37 de ani, din comuna Gălănești, cu privire la faptul că o persoană a intrat cu mașina în gardul care împrejmuiește ferma pe care o deține pe raza comunei Gălănești.

„Din verificări s-a stabilit faptul că în evenimentul rutier sesizat a fost implicată o autoutilitară aparținând unui bărbat de 35 de ani din comuna Gălănești. Fiind audiat, acesta a declarat faptul că în data de 14.10.2018 , în jurul orelor 18.30 i-a încredințat autoutilitara unui tânăr de 29 de ani, din comuna Gălănești”, a precizat IPJ Suceava.

Polițiștii l-au identificat pe tânărul de 29 de ani și întrucât acesta emana halenă alcoolică l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 2.10 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Efectuându-se verificări suplimentare, polițiștii au stabilit că tânărul de 29 de ani nu posedă permis de conducere.

Astfel, oamenii legii au întocmit un dosar penal față de tânărul de 29 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. De asemenea, și bărbatul de 35 de ani este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane care nu posedă permis de conducere sau se află sub influența băuturilor alcoolice”.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de