De Ziua Mondială a Alimentației, InfoCons reamintește importanța citirii etichetei produselor agroalimentare: Orice produs într-o anumită cantitate este aliment, în altă cantitate este medicament, dar în alta poate fi otravă


Intră acum și în grupul de

Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei , InfoCons reamintete consumatorilor importanța citirii etichetei produselor agroalimentare pentru ca alegerile lor să fie făcute în cunoștință de cauză.

De-a lungul timpului, InfoCons a realizat o bază de date cu peste 26.000 de produse agroalimentare care se regăsesc pe piața din România și cu numărul de aditivi, conservanți, coloranți, numiți generic- E-uri, fiind depistate produse ce au mai mult de 11 astfel de E-uri.

InfoCons solicită consumatorii care pot și vor să ia atitudine și să transmită fotografii cu etichetele produselor pe care le-au achiziționat și în conținutul cărora sunt peste 11 E-uri la adresa [email protected].

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a atras atenția asupra produselor care sunt comercializate și a subliniat că este nevoie de responsabilitate din partea consumatorilor.

“Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației să nu uităm că orice produs sau substanță într-o anumită cantitate este aliment, în altă cantitate este medicament, dar în altă cantitate poate fi otravă. Așa că, haideți să fim mai responsabili cu ceea ce cumpărăm că să mâncăm și să fim de două ori mai responsabili când cumpărăm pentru copii, părinții sau bunicii noștri. Și nu uitați toate ingredientele sunt în ordine descrescătoare ceea ce înseamnă că primul ingredient este în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică. Dacă printre ingredient găsim și cuvinte care sunt foarte greu de înțeles ,InfoCons a lansat aplicația gratuită atât în sistem Ios cât și Android pentru că fiecare să poată să își găsească informațiile cu privire la cee ace înseamnă fiecare componentă din cadrul ingredientelor produselor agroalimentare care sunt catalogate tip E-uri“, a declara Sorin Mierlea.(N.B.)


Intră acum și în grupul de