Microbuz în valoare de aproximativ 12.000 lei, confiscat de polițiștii din Vama Siret după ce au descoperit țigări de contrabandă de circa 2.700 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Vama Siret au confiscat, marți, un microbuz în valoare de aproximativ 12.000 lei, după ce au descoperit, într-un loc special amenajat, peste 1.800 de pachete cu țigări de contrabandă.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, marți, 16 octombrie a.c., în jurul orei 19.40, pe sensul de intrare în ţară la P.T.F. Siret, s-a prezentat cetăţeanul român R.P. în vârstă de 27 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter.

„Existând suspiciuni că acesta ar transporta țigări, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor”, a menționat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în pereţii microbuzului, cantitatea de 1.808 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

„Ţigările în valoare de 2.712  lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei. Totodată, autoturismul, în valoare de aproximativ 12.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun”, a mai arătat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de