Un tânăr băut și fără permis de conducere s-a răsturnat cu mașina după ce a intrat într-un cap de podeț, la Grămești


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 23 de ani, din orașul Siret, este cercetat de polițiști după ce a condus o mașină fără a avea permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit IPJ Suceava, marți, 16 octombrie a.c., la ora 14.32, Poliția orașului Siret a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că pe raza comunei Grămești s-a produs un accident rutier, iar autoturismul este răsturnat.

 

„Din primele cercetări, polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că în timp ce conducea autoturismul pe DJ 291A, în localitatea Grămești, un tânăr de 23 de ani din orașul Siret, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a lovit un cap de podeț, după care s-a răsturnat”, a precizat Poliția Suceava.

Din accident nu au rezultat victime, ci doar avarierea autoturismului.

Verificând bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Astfel, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)

 


Intră acum și în grupul de