Transporturi de lemn ilegale surprinse în cascadă de inspectorii Gărzii Forestiere Suceava. S-au aplicat amenzi de 23.000 de lei și s-a confiscat un volum de 40 de mc de material lemnos

Reprezentați ai Gărzii Forestiere Suceava, împreună cu lucrători din cadrul Poliției Fălticeni au efectuat în ultimele trei zile mai multe acțiuni de control a circulației materialelor lemnoase, pe raza județului Suceava, iar în urma verificărilor efectuate au fost identificate patru transporturi ilegale de material lemnos.

 

Astfel, sâmbătă, pe raza comunei Vadu Moldovei, a fost depistat, în trafic, un transport de material lemnos, cherestea rășinoase,  efectuat de un operator economic din Mălini cu punct de plecare din Mălini, pentru care șoferul a prezentat un aviz de însoțire pentru cantitatea de 32,21 mc.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul încarcat s-a procedat la descărcarea și inventarierea materialului lemnos rezultând un plus de  12,44 mc. Ca urmare, în acest caz s-a dispus sancționarea contravențională a operatorului economic pentru transport de materiale lemnose într-o cantitate mai mare față de datele înscrise în avizul de însoțire, cu amendă totală de 6000 lei, fiind confiscată și cantitatea de 12,44 mc cherestea rășinoase în valoare de 8309,9 lei.

Garda Forestieră Suceava precizează că în cursul zilei de luni pe raza localității Cornu Luncii, a fost depistat în trafic un transport de material lemnos, cherestea rășinoase, efectuat de un operator economic din Frasin, din satul Molid, cu punct de plecare din Frasin, pentru care conducătorul auto prezenta aviz de însoțire pentru cantitatea de 25,55 mc. Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul încărcat s-a procedat la descărcarea și inventarierea materialului lemnos rezultând un plus de  11,39 mc.

În acest sens s-a dispus sancționarea contravențională a operatorului economic pentru transport de materiale lemnose într-o cantitate mai mare față de datele înscrise în avizul de însoțire, cu amendă totală de 6000 lei, fiind confiscată și cantitatea de 8,59 mc cherestea rășinoase în valoare de 7608,5 lei.

Tot luni, pe raza Comunei  Valea Moldovei, a fost depistat în trafic un transport de material lemnos, bustean rășinoase,  efectuat de un operator economic din Rădăuți cu punct de plecare din Brodina, având destinația Valea Moldovei, pentru care șoferul a prezentat aviz de însoțire pentru cantitatea totală de 33,29 mc.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul încarcat s-a procedat la descărcarea și inventarierea materialului lemnos rezultând un plus de 12,19 mc.

Până la finalizarea verificărilor un alt echipaj al Gărzii Forestiere Suceava a identificat în trafic un al doilea transport de material lemnos, buștean rășinoase, aparținând aceluiași operator economic și care avea aceeași destinație. Și în acest caz s-a procedat la inventarierea materialului lemnos, constatându-se un plus de de 16,47 mc.

În acest caz s-a dispus sancționarea contravențională a operatorului economic pentru transport de materiale lemnose într-o cantitate mai mare față de datele înscrise în avizul de însoțire, cu amendă totală de 11.000 lei, fiind confiscată și cantitatea totală de 28,66 mc buștean rășinoase în valoare totală de 4929,52 lei.(L.B.)