Ion Lungu, despre creșterea salariului minim pe economie: Nu e o bucurie pentru că vom crește fondul de salarii la Primărie. Nu este benefică pentru mediul privat care și așa este într-o situație delicată


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că o eventuală creștere a salariului minim pe economie de la 1 noiembrie, așa cum au anunțat membri ai Guvernului, va afecta atât bugetul local, dar în principal capitalul privat care și așa este într-o situație delicată.

„Vor crește o parte din salarii, cele minime. Nu e o bucurie pentru că trebuie să creștem fondul de salarii”, a spus primarul.

Ion Lungu a adăugat că a văzut și păreri pro și contra, dar că opinia lui, care vine din lumea reală este că o asemenea măsură nu este benefică pentru sectorul privat.

„În goana după bani la buget se merge pe creșterea salariilor ca să fie un impozit mai mare care se varsă la stat”, a spus Lungu.

El a apreciat că această măsură va afecta capitalul privat care este într-o situație foarte delicată și a amintit că măsurile care s-au luat cu creșterea salariului minim, cu mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat au dus la o creștere destul de consistentă a fondului de salarii la privați ceea ce a determinat, în final, criza forței de muncă.

„Firmele nu mai au personal pentru că nu pot să-l plătească”, a spus primarul.

Ion Lungu a menționat că în ceea ce privește Primăria Suceava fondul de salarii va crește, nu foarte mult, și că vor beneficia în special angajații de la Domeniul Public sau Administrația Piețelor.

„Va trebui să dăm bani mai mulți la fondul de salarii”, a spus primarul. (T.B.)


Intră acum și în grupul de