După situația de la Grădinița Prichindel, inspectorul școlar general al județului Suceava, Gheorghe Lazăr, cere ca toate unitățile de învățământ să aibă stocuri suficiente de dezinfectanți


Intră acum și în grupul de

Inspectorul școlar general al județului Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat, joi, la reuniunea cu directorii unităților de învățământ din județ că toate aceste unități trebuie să aibă stocuri suficiente de dezinfectanți.

Lazăr a spus că este nevoie de asigurarea acestor stocuri pentru a nu se repeta situația de la Grădinița „Prichindel” din municipiul Suceava unde s-a înregistrat un focar de meningită acută virală, iar din cauză că lipseau dezinfectații s-a decis închiderea temporară a acestei unități preșcolare.

El a spus că preșcolarii ar urma să revină în grădiniță la începutul săptămânii viitoare după ce unitatea va fi dezinfectată de o firmă de specialitate.

Un focar de meningită acută virală a fost declarat la Grădinița nr. 9 din cartierul sucevean Burdujeni după ce trei preșcolari în vârstă de cinci au fost diagnosticați cu această boală și au fost internați pentru tratament de specialitate.

Lazăr a făcut aceste precizări după ce reprezentantul DSP Suceava, Arina Bădăluță, prezentă la această ședință a pus accentul pe prevenție în contextul în care începe sezonul rece și posibilității apariției bolilor infecto-contagioase.

Ea a spus că este important să fie oprită mai întâi apariția și apoi răspândirea în vederea asigurării unei stări de sănătate cât mai bune a elevilor pentru ca procesul instructiv-educativ să se desfășoare în cele mai bune condiții.(N.B.)


Intră acum și în grupul de