„Ștefanistul” David Turturean, recompensat cu 10.000 de lei de municipalitatea suceveană pentru rezultatele școlare deosebite


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, în ședința ordinară de joi, 25 octombrie a.c., acordarea sumei de 10.000 de lei elevului David Corneliu Turturean, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat, David Corneliu Turturean primește suma de 10.000 de lei drept recompensă pentru rezultatele școlare deosebite realizate până în prezent, prin participarea la numeroase concursuri locale, județene, naționale și internaționale, culminând cu obținerea medaliei de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie ce a avut loc la începutul lunii octombrie a acestui an.

„Acest elev a făcut o imagine deosebită orașului nostru, a luat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie din Sri Lanka. Acest băiat, și nu vreau să exagerez, din punctul meu de vedere este un geniu. E bine să stimulăm acești elevi meritorii, care aduc onoare orașului nostru”, a spus primarul Ion Lungu.

Acesta a mai arătat că municipalitatea are în lucru un proiect de hotărâre pentru premierea elevilor celor care fac performanță, respectiv 10.000 de lei pentru medalia de aur, 7.000 de lei pentru medalia de argint, 5.000 de lei pentru medalia de bronz.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de