Încă doi copii de la Gradinița „Prichindel” din Suceava au fost diagnosticați cu meningită


Intră acum și în grupul de

Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a anunțat, vineri, că încă doi copii de la Gradinița „Prichindel” din Suceava au fost diagnosticați cu meningită, fiind internați la Spitalul Județean de Urgență. Astfel, numărul cazurilor a ajuns la cinci.

Cătălina Zorescu a precizat că în cursul zilei de joi, 25 octombrie a.c., a fost efectuată dezinfecția, urmând ca luni 29 octombrie a.c., DSP Suceava să recolteze probe de control în vederea acordării avizului de redeschidere a unității.

„Conform rezultatelor parțiale ale analizelor lucrate de Centrul Regional de Sănătate Publică Iași, cauza îmbolnăvirilor este reprezentată de un enterovirus Coxsackie, același care a provocat și epidemia de meningită acută virală din anul 2012”, a menționat medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

Precizăm că Inspectorul școlar general al județului Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat, joi, la reuniunea cu directorii unităților de învățământ din județ că toate aceste unități trebuie să aibă stocuri suficiente de dezinfectanți.

Lazăr a spus că este nevoie de asigurarea acestor stocuri pentru a nu se repeta situația de la Grădinița „Prichindel” din municipiul Suceava unde s-a înregistrat un focar de meningită acută virală, iar din cauză că lipseau dezinfectații s-a decis închiderea temporară a acestei unități preșcolare.

El a spus că preșcolarii ar urma să revină în grădiniță la începutul săptămânii viitoare după ce unitatea va fi dezinfectată de o firmă de specialitate.

Un focar de meningită acută virală a fost declarat la Grădinița nr. 9 din cartierul sucevean Burdujeni după ce trei preșcolari în vârstă de cinci au fost diagnosticați cu această boală și au fost internați pentru tratament de specialitate.

Lazăr a făcut aceste precizări după ce reprezentantul DSP Suceava, Arina Bădăluță, prezentă la această ședință a pus accentul pe prevenție în contextul în care începe sezonul rece și posibilității apariției bolilor infecto-contagioase.

Ea a spus că este important să fie oprită mai întâi apariția și apoi răspândirea în vederea asigurării unei stări de sănătate cât mai bune a elevilor pentru ca procesul instructiv-educativ să se desfășoare în cele mai bune condiții.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de