Maternitatea Fălticeni primește două incubatoare de terapie intensivă de la Organizația Salvați Copiii în cadrul campaniei de combatere a mortalității infantile


Intră acum și în grupul de

Maternitatea Fălticeni va primi, marți, două incubatoare de terapie intensivă de la Organizația Salvați Copiii în cadrul campaniei de combatere a mortalității infantile.

Potrivit Organizației Salvați Copiii, în România, nașterea rămâne discriminatorie, iar o maternitate lipsită de aparatură medicală vitală poate însemna, pentru un copil născut prea devreme, o salvare venită prea târziu.

În cel de-al șaptelea an al campaniei de combatere a mortalității infantile, Organizația Salvați Copiii va dota, pentru prima dată, Secția de neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni cu două incubatoare de terapie intensivă în valoare de 16.400 Euro.

Astfel, până la sfârșitul anului 2018,  Salvați Copiii va reuși să doneze, de la începutul campaniei, 515 echipamente medicale moderne în 88 de maternități şi secţii de nou-născuţi, pentru salvarea a 42.000 de prematuri, arată sursa citată.

La evenimentul de predare a aparaturii medicale vor fi prezenți, marți, Amalia Năstase – Ambasador al Programului Fiecare Copil Contează, Camelia Iordache – președintele filialei Salvați Copiii Suceava, dr. Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Gheorghe Coman, președintele executiv Salvați Copiii, Gabriela Alexandrescu și medicul Lăcrămioara Mercore din Dolhești. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de