Campania de semnături „Un milion pentru Unire” se lansează, sâmbătă, la Suceava. George Simion: Îi îndemnăm pe bucovineni aici, în vechiul scaun de domnie de la Suceava, să nu uite trecutul Moldovei și să nu își piardă nădejdea în viitorul României

Campania de semnături „Un milion pentru Unire” va fi lansată, sâmbătă, în județul Suceava au anunțat inițiatorii acestui demers în care sunt antrenate sute de asociații și voluntari care își doresc Unirea.

Aceeași organizație invită toți românii, de pe ambele maluri ale Prutului, să participe  la sărbătorirea celor 100 de ani de la Marea Unire în cetatea din Alba Iulia, în data de 1 decembrie, inițiativă a Alianței pentru Centenar și a primarilor din județul Alba.

„În pragul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, îi îndemnăm pe bucovineni aici, în vechiul scaun de domnie de la Suceava, să nu uite trecutul Moldovei și să nu își piardă nădejdea în viitorul României, să facem din ce a mai rămas din Anul Centenar o ocazie de a înscrie pe terenul istoriei punctul decisiv: reîntregirea națională. La Alba Iulia vom merge zeci de mii de oameni, din toate colțurile țării, din Chișinău până în Timișoara, iar sucevenii sunt invitați în Cetatea Unirii pentru a da de veste că Ștefan Vodă al Moldovei, Ștefan Vodă mai trăiește”, a declarat președintele Acţiunii 2012, George Simion.

Campania de semnături „Un milion pentru Unire” se desfășoară în toată România, Republica Moldova și în Diaspora, în aceasta fiind antrenate sute de asociații și voluntari care își doresc Unirea. Scopul campaniei este de a aduna 1 milion de semnături, care vor oferi cadrul legal pentru revizuirea Constituției prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională.

De asemenea, aceștia își pot înregistra semnătura online pe site-ul semnez.eu, ulterior apropiindu-se fizic la cel mai apropiat cort din zona unde locuiesc, deschis până la sfârșitul lunii decembrie.(C.P.)