Un sucevean disperat de situația de la Serviciul de Înmatriculări i-a scris prefectului în timp ce stătea la coadă: Faceți ceva! Data viitoare dau cu ușa de perete și fac scandal monstru!!!


Intră acum și în grupul de

Un sucevean care și-a înmatriculat o mașină la Serviciul de Înmatriculări Suceava și s-a lovit de sistemul birocratic și-a exprimat, într-un email transmis prefectului de Suceava, disperarea față de modul în care sunt tratați contribuabilii și a atașat și fotografii pentru a ilustra situația.

Vă prezentăm integral sesizarea transmisă de suceveanul Ovidiu Alexandru Georgescu în timp ce aștepta la coadă deși fusese programat să vină la o anumită oră.

„Bună ziua stimată doamnă Prefect!

Am o întrebare: Dumneavoastră aveți mașină?

Presupun că da. O femeie de calibrul dumneavoastră profesional trebuie să fie o fire dinamică și sigur aveți mașină.

Și mai am o întrebare: Ați fost personal să o înmatriculați sau ați procedat ca domnul Călin Popescu Tăriceanu și ați intrat în față, lăsând prostimea cu gura căscată?

Vă întreb acestea pentru că eu sunt un biet contribuabil din masa de „proști” care nu dă șpagă și nu face combinații, ci… stă că prostul la rând.

Dar de ce stau la rând?

Profitând de mijloacele avansate de management ale instituției pe care o conduceți, mi-am făcut programare online pentru înmatricularea definitivă a autoturismului proprietate personală, o rablă adusă din Germania în valoare de 2500 Euro.

Luni, 29.10.2018 m-am prezentat elegant la ora 12:25 conform programării, dar… surpriză: a trebuit să aștept încă 30 de minute ca să intru la rând pentru că… nu se știe de ce… „Așteptați!” mi-a spus jandarmul de la intrare.

JANDARMUL!!!! În România europeană, în 2018 la Suceava, jandarmii dau indicații la intrarea într-o instituție publică civilă!!! Noaptea minții!!!

În fine, ajung la ghișeul 5 și doamna funcționar public îmi răspunde plictisită la salut fără a mă privi. Mă rog… ce să vadă? Alt prost? Dumneaei se uită galeș numai la cine o abordează discret din spatele tejghelei comuniste, pentru că e rost de un dosar sosit printr-un intermediar de la un „șmecher”. În momentul acela îmi spune zâmbind perfid: „durează 5 minute și vă iau și pe dumneavoastră”.

Eu, relaxat și fericit că, în sfârșit, îmi va veni rândul și voi scăpa de circul lamentabil ocazionat de procesul de omologare, autentificare, emitere CIV și înmatriculare definitivă, aștept fără să emit vreo pretenție.

După ce-mi verifică dosarul, doamna funcționar public îmi dă înapoi buletinul și îmi spune rece: „vineri la ora 13:00”.

-Ce vineri la ora 13:00?, întreb eu ca prostul.

-Vineri la ora 13:00 să veniți să ridicați dovada de înmatriculare și celelalte acte.

Inutil să reproduc restul dialogului… Am plecat acasă cu coada între picioare, mândru că sunt român și bucovinean și că vineri voi avea mașină înmatriculată definitiv.

Punctual din fire, revin vineri la ora 13:00 pentru a-mi căpăta actele promise și îndelung așteptate, dar… STUPOARE!!! Peste 100 de persoane așteaptă buluc același lucru ca mine. Nevenindu-mi să cred că drama înmatriculării nu a luat încă sfârșit, intru și cer explicații.

Jandarmii îmi explică: „Păi sunt doar 2 operatori și sute de dosare… asta e… Așteptați!”

Acum aștept și vă scriu dumneavoastră, distinsă doamna.

Oare dumneavoastră ați putea tolera așa ceva? Cum dormiți dumneavoastră noaptea când știți bine cât de prost merg treburile în instituția al cărei manager sunteți???

Toate acestea se întâmplă în timp ce în una dintre cele mai sigure și mai dezvoltate țări din lume, în Germania, o înmatriculare durează cam 15 minute, iar ordinea în instituție o stabilește un robot care dă frumos „Guten Tag” și eliberează un număr de ordine.

Știu că n-o să se schimbe nimic în urmă relatării mele, dar eu nu pot tolera așa ceva și de aceea vă rog respectuos să FACEȚI CEVA!!!!!!

Noi, prostimea de care vă bateți joc, vă plătim lefurile LUNAR ȘI LA TIMP!!!!

Așa că, treziți-vă și puneți osul la treabă, că data viitoare când mai trec pe aici NU MAI AȘTEPT DELOC!!!

Dau cu ușa de perete și fac scandal monstru!!!

Weekend plăcut și aștept răspuns!

Să nu cumva să vă faceți că plouă, că nu se cuvine! Sunteți o doamnă: doamna Prefect!

Cu stimă,

Ovidiu Alexandru Georgescu”.


Intră acum și în grupul de