Primarul Ion Lungu crede că anul viitor Bioenergy va putea folosi din nou biomasa pentru producerea agentului termic. Ministrul Apelor și Pădurilor i-a spus că problema de la Suceava se va rezolva după aprobarea Legii biomasei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a participat, luni, la forumul privind Strategia Dunării și că în documentele prezentate a constatat că la ariile prioritare, la eficiență energetică și energie regenerabilă se vorbește de extinderea folosirii biomasei, respectiv lemn sau deșeuri de lemn, exact ceea ce folosește centrala Bioenergy.

Primarul a arătat că i-a spus ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, că e strategia Guvernului României și a Uniunii Europene să se folosească biomasa, ceea ce a fost baza realizării investiției centralei pe biomasă de la Suceava.

Lungu a menționat că a primit asigurări din partea ministrului că problema de la Suceava se va rezolva odată cu aprobarea Legii biomasei.

„Exact ceea ce vrem noi să facem recomandă Uniunea Europeană”, a spus primarul.

Ion Lungu a subliniat că dacă se va reveni la producerea energiei termice pe biomasă va crește eficiența centralei termice, iar costurile vor scădea.

El a mai spus că Bioenergy și-a reușit să realizeze un stoc de biomasă și că acționarii au adus un aport de capital de 2 milioane de euro special pentru a se aproviziona cu biomasă pentru a se reduce din costuri pe perioada de iarnă. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de