Acasă Social Primarul Ion Lungu crede că anul viitor Bioenergy va putea folosi din...

Primarul Ion Lungu crede că anul viitor Bioenergy va putea folosi din nou biomasa pentru producerea agentului termic. Ministrul Apelor și Pădurilor i-a spus că problema de la Suceava se va rezolva după aprobarea Legii biomasei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a participat, luni, la forumul privind Strategia Dunării și că în documentele prezentate a constatat că la ariile prioritare, la eficiență energetică și energie regenerabilă se vorbește de extinderea folosirii biomasei, respectiv lemn sau deșeuri de lemn, exact ceea ce folosește centrala Bioenergy.

Primarul a arătat că i-a spus ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, că e strategia Guvernului României și a Uniunii Europene să se folosească biomasa, ceea ce a fost baza realizării investiției centralei pe biomasă de la Suceava.

Lungu a menționat că a primit asigurări din partea ministrului că problema de la Suceava se va rezolva odată cu aprobarea Legii biomasei.



„Exact ceea ce vrem noi să facem recomandă Uniunea Europeană”, a spus primarul.

Ion Lungu a subliniat că dacă se va reveni la producerea energiei termice pe biomasă va crește eficiența centralei termice, iar costurile vor scădea.

El a mai spus că Bioenergy și-a reușit să realizeze un stoc de biomasă și că acționarii au adus un aport de capital de 2 milioane de euro special pentru a se aproviziona cu biomasă pentru a se reduce din costuri pe perioada de iarnă. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version