Efective mărite ale poliției în noaptea de sâmbătă spre duminică, în mai multe comune din apropierea Sucevei pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență și menținerea climatului de siguranță rutieră


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 2 Ipotești, Secției de Poliție Rurală nr. 5  Dărmănești, Secției de Poliție Rurală nr. 8 Adâncata și Secției de Poliție Rurală nr. 9 Șcheia, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Rutier, au acționat în  cu efective mărite în mediul rural, în zonele cu risc criminogen ridicat și pe sectoarele de drum cu risc accidentogen, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, în special a infracțiunilor comise cu violență și pentru menținerea ordinii și liniștii publice și a unui climat de siguranță rutieră.

 

Potrivit Poliției Județene Suceava, la acțiune au participat 27 agenți și ofițeri, din care 25 de polițiști din cadrul celor patru secții de poliție rurală arondate și doi polițiști din cadrul Biroului Rutier, acționând cu 13 autospeciale din dotare.

Efectivele participante au acționat cu preponderență în localitatea Șcheia, pe raza localităților Stroiești și Zaharești, comuna Pătrăuți – în cartierul de rromi Moldoveni, în comuna Todirești, în zona celor două discoteci, în comuna Mitocu Dragomirnei, în zona discotecii din Poiana și în comunele Udești, Verești și Fântânele.

În cadrul acțiunii au fost legitimate peste 400 de persoane și au fost verificate 12 locații și au fost  atenționate sau avertizate verbal 12 persoane și au fost verificați 15 agenți de pază

Totodată, au fost controlate 130 de autovehicule  și au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.330 lei.

Tot în cadrul acțiunii au fost reținute șase permise de conducere, din care trei pentru consum de alcool și au fost ridicate și 6 certificate de înmatriculare, dar și 2 perechi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind constatată și o infracțiune în flagrant.

Astfel, duminică dimineața, la ora 02:32, polițiștii din Dărmănești au oprit pe DJ 178 A, din satul Părhăuți, comuna Todirești în vederea controlului, un autoturism condus de un bărbat de 30 ani, din localitatea Pîrteștii de Jos. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere valoare concentrației de alcool pur în aerul expirat, s-a procedat la conducerea șoferului la UPU Suceava, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vedere stabilirii îmbibației de alcool în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” .

Poliția Suceava notează că pe durata acțiunii nu au fost înregistrate evenimente sesizate la nivelul celor patru secții de poliție rurală, a fost menținut un climat optim de ordine și siguranță publică. (N.B.)


Intră acum și în grupul de