Un incendiu puternic a afectat două gospodării din Capu Codrului

Trei autospeciale și o ambulanță SMURD au intervenit luni după-amiază pentru stingerea unui incendiu ce a afectat două gospodării din localitatea Capu Codrului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, la sosirea echipajelor incendiul se manifesta la anexele unei proprietăți, focul fiind propagat și la o construcție din gospodăria învecinată, existând pericolul de extindere la vecinătăți.

„Primului proprietar i-au ars adăpostul de animale și depozitul de furaje, corp comun, pe aproximativ 130 mp, un tractor agricol și alte bunuri din gospodărie. S-au degradat obiecte de mobilier, acoperișul și pereții exteriori ai locuinței.

La a doua gospodărie, au ars aproximativ 40 mp dintr-un perete al adăpostului de animale și 10 mp de azbociment de pe acoperișul construcției. S-au degradat 4 ferestre și o ușă (tâmplărie din PVC) de la casa de locuit”, a spus Găleată.

El a menționat că incendiul a izbucnit din adăpostul de animale al primului prorprietar, cel mai probabil din cauza unui foc deschis în spații închise.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat cele două case de locuit și restul anexelor gospodărești.

(M.T.)