Țigări de contrabandă de aproximativ 20.000 lei, descoperite de polițiști în urma unui control în trafic la Rădăuți

Doi bărbați de 35 și de 38 de ani, din municipiul Suceava, sunt cercetați pentru contrabandă, după ce vineri dimineața, în urma unui control în trafic, la Rădăuți, polițiștii au descoperit în mașină țigări de contrabandă de aproximativ 20.000 lei.

Potrivit IPJ Suceava, vineri, 16 noiembrie a.c., la ora 05.00, patrula din cadrul Secției de poliție nr. 3 Marginea și un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Municipiului Rădăuți au oprit pentru control autoturism un autoturism care se deplasa pe strada Piața Unirii din Rădăuți, folosindu-se semnalele acustice și luminoase.

 

La volan se afla un bărbat de 35 de ani din municipiul Suceava, iar pe bancheta din dreapta față, în calitate de pasager a fost identificat și legitimat un alt bărbat de 38 de ani tot din Suceava.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au constatat că în portbagajul mașinii se aflau mai mulți saci, în interiorul cărora se aflau pachete de țigări de proveniență extracomunitară, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență legală.

„Având în vedere cele constatate, s-a procedat la conducerea autoturismului și a celor două persoane la sediul Poliției Municipiului Rădăuți. În urma controlului amănunțit, în sacii respectiv au fost găsită  disimulată cantitatea de  8900 țigări”, a arătat IPJ Suceava.

De asemenea, în portbagajul autoturismului în compartimentul roții de rezervă a fost identificată cantitatea de  6000 bucăți țigarete.

În zona podelei autoturismului din partea din spate, în fața banchetei, sub preșuri, a fost identificată cantitatea de  2100 bucăți țigarete.

Totodată, într-un compartiment aflat între plafonul autoturismului și cupolă, a fost identificată cantitatea de 4160 bucăți țigarete.

„În urma inventarierii a rezultat că cei doi transportau cantitatea de 21.160 țigarete fără documente legale de proveniență. Cantinatea de țigarete și autoturismul utilizat au fost confiscate. Valoarea prejudiciului estimativ este în sumă de circa 19.500 lei iar al autoturismului confiscat este în sumă de circa 4000 Euro”, a menționat Poliția Județeană Suceava.

(M.T.)