Un recidivist a fost trimis în judecată de procurorii suceveni pentru tentativă de omor. Acesta a înjunghiat un bărbat pentru că a refuzat să-i facă cinste


Intră acum și în grupul de

Un recidivist a fost trimis în judecată pe Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea tentativă la omor și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Potrivit rechizitoriului, recidivistul cu domiciliul în zona rurală a judeţului Botoşani, a mers în dimineaţa  de 21 octombrie 2018 într-o comună din judeţul Suceava, pentru a-şi vizita mama precum şi copiii aflaţi în grija acesteia.

Atât în dimineaţa acelei zile, cât şi în jurul orelor amiezii, acesta s-a întâlnit cu un bărbat, pe care îl cunoștea de mai mult timp, fără să aibă incidente, atât în centrul comunei în care locuia mama sa precum şi pe raza unei comune învecinate, fără a purta vreo discuţie cu acesta, iar în jurul orei 15:00, când se afla pe raza localității în care locuia mama sa, consumând băuturi alcoolice împreună cu alți cunoscuți prin apropierea aceluiaşi local public a trecut și bărbatul respectiv însoţit de un prieten.

Când cei doi au ajuns în apropierea recidivistului,  acesta i-a solicitat bărbatului să le facă cinste, însă acesta a refuzat afirmând că nu are bani și și-a continuat deplasarea pe drum împreună cu prietenul său.

Din motive neprecizate, recidivistul l-a urmărit pe bărbat pe o distanţă de aproximativ 100 de metri, iar în momentul în care a ajuns în spatele lui, fără a-i spune ceva, a scos din buzunar un cuţit şi i-a aplicat o lovitură  în şoldul stâng.

Persoana agresată s-a întors cu faţa către atacator şi a constatat că acesta încearcă să-i aplice o nouă lovitură, de sus în jos, cu acelaşi cuţit și a ridicat braţul stâng cu intenţia de a se apăra, recepționând lovitura în zona feţei dorsale a braţului stâng.

După aplicarea acestor lovituri, agresorul a proferat la adresa acesteia insulte şi injurii, amenințând că-i va omorî şi pe membrii familiei sale, îndepărtându-se apoi de persoana vătămată, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

După comiterea agresiunii inculpatul s-a deplasat în continuare pe drumul public cu cuţitul în mână, la vedere, afirmând că se va lupta cu orice persoană doreşte să facă acest lucru, fapt care a creat o stare de temere persoanelor care se aflau în apropiere, tulburând în acest mod ordinea și liniștea publică, după care s-a deplasat la locuinţa mamei sale.

 

Ulterior agresiunii, la ora 15:44, un martor a apelat Dispeceratul 112, solicitând deplasarea unui echipaj medical, iar victima a fost transportată cu un echipaj S.M.U.R.D. la Spitalul judeţean de urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru acordarea asistenţei medicale.

Medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava a efectuat examinarea medico-legală a victimei, concluzionând că victima a prezentat un traumatism al membrului superior stâng (obiectivat prin plagă înţepat-tăiată profundă braţ stâng cu secţionarea planurilor musculo-aponevrotice şi lezare vasculară) şi un traumatism al membrului inferior stâng (obiectivat prin plagă înţepat-tăiată superficială fesa stângă), ambele tratate chirurgical, complicate în evoluţie cu şoc hemoragic. Leziunile s-au putut produce prin lovire cu un obiect înţepător-tăietor, posibil cuţit; aceste leziuni pot necesita în vederea vindecării un număr de 25 – 30 zile de îngrijiri medicale; în opinia medicului legist viaţa victimei a fost pusă în primejdie. Leziunea de la nivelul braţului stâng s-a apreciat a avea caracter de apărare.

De menționat este că agresorul  se află în stare de recidivă, începând cu anul 2003 acesta fiind condamnat în repetate rânduri la pedepse privative de libertate pentru comiterea mai multor tipuri de infracţiuni. În perioada 30 aprilie – 23 noiembrie 2017 a executat o ultimă condamnare în penitenciar, fiind liberat la termen.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de