Acțiune de plantare pentru consolidarea unor terenuri degradate din Municipiul Fălticeni


Intră acum și în grupul de

În baza unui parteneriat încheiat între Primăria Municipiului Fălticeni și Direcția Silvică Suceava, sâmbătă, 17 noiembrie 2018, în Fălticeni s-a derulat o acțiune de plantare a 8800 de puieți de salcâm.

Acțiunea face parte din programul administrației locale de consolidare a suprafețelor de teren afectate de eroziune și alunecări, fenomene care au pus în pericol locuințele unor cetățeni și rețele de utilități publice.

 

S-a acționat în zona străzilor Broșteni, Horea, Cloșca, Crișan, Forestierului, Șoldănești.

Angajații Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni au plantat puieți de salcâm în perimetrul Poligonului de tragere.

 

La acțiunea de plantare au participat silvicultori ai ocoalelor silvice din Fălticeni, Dolhasca, Mălini, Râșca, muncitori forestieri, elevi și profesori de la unitățile de învățământ din Fălticeni, angajați ai Primăriei Fălticeni, beneficiari de ajutoare sociale, dar și cetățeni care au ținut să dea o mână de ajutor.

 

„Le mulțumesc tuturor celor care au participat la această acțiune, în special partenerilor noștri de la Direcția Silvică Suceava, conducerii Ocolului Silvic Fălticeni și ocoalelor silvice din Mălini, Dolhasca, Râșca, elevilor și cadrelor didactice, dar și voluntarilor. Cu siguranță astfel de acțiuni vor continua și în anii care vor urma, beneficiind de expertiza specialiștilor în domeniul silvic. Este de datoria fiecărei comunități să aibă grijă de ceea ce îi aparține și să conserve cât mai mult pentru generațiile care vor urma”, a declarat Cătălin Gheorghe Coman – Primarul municipiului Fălticeni.(C.P.)


Intră acum și în grupul de