Sucevenii pot trimite propuneri pentru proiecte de 100.000 de euro fiecare. Platforma electronică pentru bugetul participativ este funcțională. Cei care nu pot înscrie propunerile online, pot să le depună la sediul Primăriei Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că platforma electronică pentru depunerea de propuneri de proiecte de 100.000 de euro în cadrul exercițiului de buget participativ, este funcțională.

El a arătat că această platformă este postată pe site-ul Primăriei Suceava, www.primariasv.ro  la secțiunea „Implicat”, iar sucevenii care doresc să își înregistreze propuneri de proiecte o pot face urmând indicațiile oferite pe site.

Un sucevean poate propune doar un singur proiect pentru fiecare secțiune în parte, a menționat primarul.

Ion Lungu a arătat că propunerile de proiecte se pot înscrie până în 21 decembrie, urmând ca în până în 6 ianuarie să fie analizate de o comisie în privința eligibilității, iar apoi va începe votarea proiectelor rămase în competiție până în 13 ianuarie 2019, iar selecția finală va fi în 14 ianuarie 2019.

Propunerile de proiect vor fi înscrise în cele 10 subsecțiuni.

Bugetul total al acestui exercițiu de buget participativ este de un milion de euro, câte 100.000 de euro pentru fiecare secțiune.

Primarul Ion Lungu a făcut precizarea că propunerile vor putea fi aduse și în scris la Primăria Suceava urmând să fie înscrise pe platforma electronică de personalul instituției.


Intră acum și în grupul de