Trupe suplimentare la granița cu România trimise de Serviciul Frontierei de Stat din Ucraina din cauza situației tensionate cu contrabandiștii de țigări: În afara punctelor de control și trecere a frontierei afaceriștii organizează adevărate caravane


Intră acum și în grupul de

Situația de la granița dintre Ucraina și România se agravează, iar forțele de ordine sunt gata să folosească armele, anunță Bucpress.eu citând un comunicat al Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina.

Astfel, potrivit sursei citate, au fost trimise trupe suplimentare de rezervă  la granița cu România din cauza acțiunilor îndrăznețe ale contrabandiștilor.

Motivul sporirii forțelor de securitate în afara punctelor de control și trecere a frontierei a fost determinat de situația tensionată cu contrabandiștii de țigări.

„Din cauza activizării infracțiunilor  și acțiunilor îndrăznețe  conducerea Serviciului  Frontierei de stat a Ucrainei  în regiunile Transcarpatia și Bucovina  au fost deplasate  trupe suplimentare  de rezervă  ale  departamentului”, se accentuează în Comunicatul Serviciului de Presă al instituției.

Pentru un control permanent al liniei de frontieră  au fost trimise  subunitățile detașamentului  mobil  DOZOR (trupe militare de recunoaștere) și au fost implicate mai multe birouri de comandă  și grăniceri cu câini.

 

„În afara punctelor de control și trecere a frontierei afaceriștii organizează adevărate caravane , așa numitele  „cămile””, se arată în comunicat în care se menționează că pe râurile de frontieră aceștia folosesc hidrocostume  și utilizează  aviația ultra-ușoară.

Grănicerii  de la Serviciul Frontierei de stat  sunt echipați cu toate mijloacele moderne necesare și dotați cu tehnica  specială. În plus, detașamentele de rezervă participă  la operațiuni speciale  în cadrul investigațiilor și anchetărilor  pre-judiciare  în dosarele penale.

 

„Serviciul Frontierei de Stat subliniază că  în ciuda presiunii enorme și a amenințărilor din partea formațiunilor criminale, polițiștii de frontieră vor continua să-și îndeplinească cu abnegație și cutezanță  îndatoririle. Și în cazul iscării  pericolului sau amenințărilor la adresa efectivului militar sau  personalului militar, grănicerii  vor folosi armamentul potrivit legislației actuale”, se arată în comunicat. (bucpress.eu)


Intră acum și în grupul de