Proteste în Vama Siret-Porubne în zona ucraineană din cauza unei legi care obligă posesorii de autoturisme care se află în tranzit să plătească o garanție care acoperă costul taxei vamale pentru autoturism


Intră acum și în grupul de

O acțiune de protest este în desfășurare în punctul de trecere a frontierei Siret-Porubne în zona ucraineană față de noua lege care privește posesorii de autovehicule importate și înmatriculate cu numere europene, informează Bucpress.eu care precizează că șeful Departamentului principal al Poliției Naționale în regiunea Cernăuți, Anatolii Dmitriev și președintele Consiliului regional, Ivan Muntean au convocat o ședință a Centrului pentru situații de urgență pentru a discuta situația creată la punctul de trecere a frontierei.

Șeful poliției și  președintele Consiliului regional s-au întâlnit cu organizatorii pichetului  la punctul de trecere a frontierei Porubne din regiunea Cernăuți și s-a concluzionat că e nevoie să fie soluționată situația care s-a creat în urma adoptării noii legislații.

Centrul de situații de urgențe a decis instalarea mai multor corturi ca protestatarii să se poată încălzi.

În zonă polițiștii asigură redirecționarea autovehiculelor, iar potrivit sursei citate nu a fost înregistrat nici un caz de încălcare a legii.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko a semnat o lege potrivit căreia autovehiculelor care intră în Ucraina în regim ”tranzit” trebuie să aloce o sumă de bani care să acopere costul preconizat al taxei vamale la introducerea autoturismului în țară. (sursa bucpress.eu)


Intră acum și în grupul de