La Centenarul Unirii Bucovinei cu Țara, vin fiert și cinci mii de porții de fasole cu cârnați pregătite pentru a fi oferite sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Cinci mii de porții de fasole cu cârnați și vin fiert vor fi oferite miercuri după amiaza sucevenilor care vor participa, pe platoul central, la manifestările care se organizează cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România.

Astfel, miercuri, de la ora 10 va fi reinaugurată statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare din Parcul Șipote, iar fanfara municipiului va intona imnul național după care oficialitățile prezente vor susține discursuri.

Manifestarea va continua cu un cocert coral de cântece patriotice, urmat de înmânarea de plachete „Cetățenii Centenarului” și un spectacol pirotehnic Tricolor.

De la ora 12 va debuta Ședința solemnă a Consiliului Județean Suceava dedicată Centenarului Unirii Bucovinei cu Țara în sala Ștefan cel Mare a Palatului Administrativ.

La ora 13:30 va fi organizat un ceremonial de depunere de jerbe de flori la bustul lui Iancu Flondor, iar de la ora 15:00 la Casa Culturii Suceava va fi prezentată Opereta „Crai Nou”.

De la ora 16:30 se va desfășura un spectacol dedicat Centenarului susținut de formații din vetre folclorice ale județului Suceava, iar la ora 18:00 este programată aprinderea luminilor în bradul de Crăciun de pe esplanada Casei de Cultură, un concert Plăieșii urmat de la ora 19:00 de concert Irina Rimes, Elena Gheorghe și trupa Zdob și Zdub.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat că începând cu ora 16:00, în centrul municipiului se vor servi 5000 de porții de fasole cu cârnați și vin fiert.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de