Peste o sută de mii de suceveni care lucrează în străinătate ar putea fi afectați de o propunere a ministrului de Finanțe


Intră acum și în grupul de

Peste o sută de mii de suceveni ar putea să fie afectați de o propunere a ministrului de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, care a anunțat, marți, că le-a propus miniștrilor de Finanțe din Uniunea Europeană ca fiecărui muncitor să îi fie limitat dreptul de a lucra într-o țară, respectiv să se poată face doar pe o anumită perioadă.

Suceveni din diaspora

În cadrul conferinței „Criza forței de muncă – Corelarea sistemului de învățământ universitar cu piața muncii”, Eugen Orlando Teodorovici a spus că ar trebui limitat perioada de timp în care o persoană poate lucra într-o altă țară.

„Maxim cinci ani și «La revedere», după aceea te duci în altă țară și îți cauți loc de muncă”, a spus Eugen Teodorovici.

Măsura ar încălca dreptul la libera circulație a forței de muncă a acuzat PNL care a cerut demiterea ministrului Teodorovici.

Nici președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu este de acord cu propunerea făcută de Teodorovici.

Cel puțin 100.000 de suceveni se află în prezent la muncă în afara țării și ar putea fi afectați de o asemenea măsură.(N.B.)


Intră acum și în grupul de