Un spectacol și o expoziție la cea de a XIII-a ediţie a evenimentului “Deschide Ochii…! Deschide Inima!” ce va avea loc la Iulius Mall în 3 decembrie, dată la care se celebrează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Creţuleac, a informat, joi, într-un comunicat de presă, că instituţia organizează pe 3 decembrie 2018, începând cu orele 13.00, la Iulius Mall Suceava, cea de a XIII-a ediție a evenimentului ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”,  manifestare la care vor participa copii și persoane adulte cu dizabilități din centrele de plasament și din centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică ale  DGASPC Suceava.

Creţuleac a spus că evenimentul include un spectacol în care vedetele vor fi, în principal, persoane cu dizabilități, precum şi o expoziție cu produse realizate de beneficiarii serviciilor sociale.

“Ziua de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități are ca obiectiv promovarea înțelegerii de către opinia publică, a  problemelor  cu care se confruntă persoanele cu dizabilitati și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate. Ca în fiecare an, în cadrul evenimentului,  persoanele cu dizabilităţi vor demonstra ceea ce a afirmat celebrul  Robert M. Hensel, el însuși născut cu o dizabilitate,  care a spus: “Singura parte care mă defineşte din cuvântul „dizabilitate” sunt ultimele 9 litere – „abilitate””,  iar  mesajul organizatorilor:  „Să recunoaștem abilitatea din orice dizabilitate!””, a subliniat Creţuleac.

La acest eveniment vor participa beneficiari din cadrul Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Gura Humorului, Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în Dificultate Fălticeni, Casa de tip familial ”Visătorii” Fundu Moldovei, FARA, CRRN  Mitocu Dragomirnei, CRRN ,,O Nouă Șansă” Todirești, CRRN Costîna, CRRPH ,,O Nouă Viață” Siret, CRRPH Pojorîta, CRRN Sasca Mica, CRRN Zvoriștea, Clubul ”Împreună”.

Invitaţii evenimentului sunt: Călin Brăteanu- artist și director al Centrului pentru Păstrarea Tradițiilor Bucovina, Sebastian Crăciun- Asociația” Freamăt de Speranță”, Galea Ştefania-Serviciul Asistență Maternală, Bilaucă Raluca-Servicii Multifuncționale pentru  Copilul aflat în Dificultate Suceava, Dorel Mihoc- artist, Luisa Maria Vasilcovici de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, precum şi Corul persoanelor cu Dizabilități ”Speranța”, iar prezentator este Manuela Pentiuc.

Partenerii manifestării sunt: Iulius Mall Suceava, Te Aud Romania, Asociația Zâmbete în Bucovina,  Asociația Multicare,  Auchan, Jolipan Suceava,  DB Advisory, Asociația Părinților și profesorilor din Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava .

 “Dragi suceveni, sunteți invitați la un eveniment de suflet,  pentru care  beneficiarii serviciilor noastre  s-au pregătit de-a lungul întregului an, au învățat, au repetat, au lucrat în ateliere produse manuale, care mai de care  mai deosebite, realizate din elemente naturale și atent meșteșugite împreună cu instructorii lor.  Vă veți bucura ochii, sufletul și inima alături de noi, îi veți putea încuraja, dărui un zâmbet și o vorbă bună. Vă așteptăm cu drag luni, 3 decembrie, la Iulius Mall, pentru a  le spune ”La mulți ani” de ziua lor, tuturor persoanelor cu dizabilități din Suceava, din România și din lume!”, a mai spus directorul executiv al DGASPC Suceava.

(L.B.)