Consiliul Local Suceava premiază elevii olimpici internaționali cu sume cuprinse între 2.000 și 10.000 lei


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, în ședința ordinară de joi, 29 noiembrie a.c., acordarea unor recompense financiare elevilor premianți la olimpiadele școlare internaționale.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierii locali, vor beneficia de recompense financiare elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Suceava.

„Sunt tineri din oraș care ne fac cinste, mai ales la olimpiadele internaționale, la care sumele cheltuite de ei sunt dintre cele mai mari”, a spus primarul Ion Lungu.

Primarul a explicat că elevii care vor obține locul I vor primi 10.000 lei, cei cu locul II – 7.000 lei, iar cei cu locul III – 5.000.

Primarul Ion Lungu a menționat că municipalitatea lucrează și la un regulament pentru recompensarea elevilor care obțin premii la olimpiadele naționale, atât pe partea de învățământ, cât și de sport.

La rândul său, consilierul local Angela Zarojanu a propus ca elevii care obțin mențiuni la olimpiadele internaționale să beneficieze de o recompensă în valoare de 2.000 lei, amendamentul fiind preluat de primarul Ion Lungu.

„Nu este ușor să ajungi olimpic internațional”, a subliniat Angela Zarojanu.

Conform proiectului, elevii care au obținut performanțe la olimpiade și discipline diferite, vor fi recompensați pentru fiecare performanță în parte.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de