Gospodărie din Negrileasa, cuprinsă de un incendiu din cauza unui cablu electric defect


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din satul Negrileasa, comuna Stulpicani, a fost cuprinsă de un incendiu, în noaptea de miercuri spre joi, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor fiind un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului și lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Stulpicani au intervenit cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Găleată a spus că la sosirea echipajelor flăcările se manifestau la două anexe gospodărești, construcții din lemn, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

În urma incendiului au ars bucătăria de vară pe o suprafață de 40 mp, adăpostul de animale pe 80 mp, circa 7 tone de fân și alte bunuri.

De asemenea, în incendiu au pierit un vițel și 10 găini.

„Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător”, a precizat slt. Alin Găleată.

El a mai arătat că nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat casa de locuit și restul construcțiilor anexe din gospodărie, cu bunurile aferente.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de