Cursurile Grădiniţei „Sf Ioan cel Nou” din Suceava au fost suspendate vineri pentru curăţenia ulterioară efectuării unei dezinfecţii recomandate de autorităţile sanitare după confirmarea unui caz de meningită virală.


Intră acum și în grupul de

Directorul Grădiniţei “Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, profesor Maria Doncean, a declarat că în cursul zilei de joi a fost confirmat un caz de meningită virală la un copil dintr-o grupă de preşcolari precizând că acesta este un caz izolat de îmbolnăvire.

Profesorul sucevean a precizat că au fost anunţaţi atât părinţii copiilor înscrişi în această unitate de învăţământ, cât şi DSP Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

Ea a spus că reprezentanţi ai DSP Suceava s-au deplasat la grădiniţă şi au recomandat efectuarea unei dezinfecţii în sala de clasă a grupei de preşcolari în care învaţă copilul respectiv, iar în cadrul Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ s-a luat decizia efectuării acestei acţiuni de dezinfecţie la nivelul întregii instituţii.

Directorul unităţii a mai spus că s-a mai hotărât suspendarea cursurilor în ziua de vineri pentru curăţenie, după dezinfecţia care s-a efectuat în cursul după-amiezii de joi, urmând ca orele să fie recuperate ulterior.

Ea a subliniat că au fost luate toate măsurile specifice pentru astfel de situaţii, iar reluarea cursurilor se va face începând de luni.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Liliana Grădinariu a declarat că diagnosticul de meningită virală a fost confirmat la un preşcolar de la Grădiniţa “ Sf. Ioan cel Nou” Suceava, iar copilul se află deja sub tratament în spital, în Secţia de Boli Infecţioase.

Ea a spus că reprezentanţi ai DSP Suceava s-au deplasat joi, la unitatea de învăţământ, recomandând efectuarea unei dezinfecţii la nivelul sălii de clasă al grupei de preşcolari de unde provine copilul diagnosticat cu această boală.

Medicul sucevean a precizat că reprezentanţii DSP au dus în unitatea respectivă şi substanţe dezinfectante necesare acţiunii de dezinfecţie.

De menţionat este că acesta este un caz izolat de îmbolnăvire, iar declararea unui focar într-o colectivitate se face de către autorităţile sanitare când sunt înregistrate cel puţin trei cazuri de boală.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de