Societate comercială amendată cu 18.000 lei, după ce polițiștii din Câmpulung Moldovenesc au depistat un transport ilegal de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată, joi seara, despre faptul că o autoutilitară transportă ilegal material lemnos, pe raza localității.

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc, autoutilitara condusă de un bărbat de 28 de ani, din comuna Vama, care transporta material lemnos și care a prezentat un aviz de însoțire emis în aceeași zi, pentru cantitatea de 16,16 m.c. lemn de lucru de esență rășinoase.

„Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 17,94 m.c. lemn de lucru de esență rășinoase și nu cea din documente. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul a efectuat două transporturi de material lemnos în baza aceluiași aviz de însoțire”, a menționat Poliția Suceava.

Astfel, societatea comercială care a efectuat transportul a fost sancționată contravențional, fiindu-i aplicare trei amenzi în valoare de 18.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și a altor acte normative, iar cantitatea de 17,94 m.c. lemn de lucru de esență rășinoase în valoare de circa 5.500 lei a fost confiscată și predată în custodie personalului silvic.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de